WCS Hirdetés
Web Creator Studi

Három menüsorral újul meg a Michelin-ajánlással büszkélkedő szarvasi bisztró

Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újra értelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve. A kínálat a Michelin-ajánlás óta eltelt időszak egyik jelentős megújulása.

Szarvas sokaknak az arborétum, a Holt-Körös vagy a vízi színház miatt ismerős, de mostanra a gasztroturisták úticéljává is vált. Az Újváros Bisztró Békés megye első Michelin Guide Bib Gourmand-ajánlott étterme, amely a tavaszi időszakban leplezte le legújabb degusztációs menüsorait, melyek a rangos elismerés óta eltelt időszak egyik jelentős kulináris megújulását jelentik. Az új kínálat a kifinomult ízek kedvelőin túl azokat is megszólítja, akik egy különleges, mégis otthonos gasztronómiai kalandra vágynak.
A Bib Gourmand kitüntetés nemcsak az étterem presztízsét emelte, hanem látványosan növelte a vendégforgalmat is.
„Egyre többen jönnek közvetlenül azért, mert hallották, egy Michelin Guide által ajánlott hely vagyunk. Az elismerés minden korosztályt megszólított. De amitől igazán fontos nekünk ez a visszajelzés, az az, hogy megerősítette: lehet valami egyszerre finom, kreatív, elérhető árú és vidéken is működőképes” – mondta Szinné Pusztai Szilvia, az Újváros Bisztró társtulajdonosa.
„Egy ideje már gondolkodtunk azon, hogy a degusztációs menüt vonzóbbá tegyük azok számára is, akik esetleg ódzkodnak a sok fogásos menüsoroktól. Ebből az elgondolásból született meg a több menüsor ötlete, és a séf javasolta ezt az ’innen-onnan-mindenhonnan’ tematikát, ami szerintünk nagyon jól tükrözi a konyhánk sokszínűségét.

A hely, ahol élünk. Az ország, ahol születtünk. A világ, amit felfedezünk.

Ezzel a gondolattal álmodtuk meg az Újváros Bisztró degusztációs menüsorait, hogy ne csak egy étkezés, hanem egy emlékezetes gasztronómiai utazás részeseivé váljatok nálunk. Fogásról fogásra fedezhetitek fel a helyi alapanyagok és a világ ízeinek harmóniáját, ahogany mi látjuk, érezzük és gondoljuk.” – tette hozzá Szilvia.

INNEN – Szarvas és környéke ízei

„Ezt a háromfogásos menüt a helyi termelők alapanyagai és a generációkon átívelő hagyományok inspirálták. Modern gasztronómiai eszközökkel mutatjuk meg nektek a Körös-vidék ízeit, ahogyan azt mi érezzük.” – meséli Szinné Pusztai Szilvia.

megújulás

A háromfogásos „Innen” menü egyik jellegzetes fogása a harcsa krokett, amely szarvasi afrikai harcsából készül, francia bisztrótechnikával, de magyar alapokon. Mellette megjelenik egy “robbantott töltött káposzta”, ahol a mangalica gerslivel és selymes savanyúsággal társul. Desszertként egy franciásra hangolt, de helyi ihletésű Szarvasi gyümölcskrémes zárja a menüsort.

ONNAN – Magyarország ízei

„Ebben a négyfogásos válogatásban kicsit messzebbre kalandozunk: hazánk sokszínű ízeit hoztuk egy asztalhoz. A múltból és jelenből válogatva, a jövő ígéreteivel fűszerezve állítottuk össze, a lehető legjobb hazai alapanyagból elkészítve. A magyar gasztronómia sokszínűséget és hagyományait ételekbe csempészve mutatjuk meg az országot, ahogyan azt mi látjuk.” –meséli tovább az Újváros Bisztró társtulajdonosa.

Az „Onnan” négyfogásos ételsora egy bélszín tatárral indul. A főfogás egy báránygerinc, spárgával és burgonya espumával. A menü záróakkordja egy különleges, díósorbet-ből és a klasszikus Eszterházy-tésztából álló desszert. Ez a sorbet egyúttal egy új terület felfedezését is jelenti a bisztró számára, hiszen most kezdik elmélyíteni tudásukat a fagylaltkészítés terén.

MINDENHONNAN – A világ ízei egy tányéron

„Ez szemléletünk legteljesebb kifejeződése, amit nemzetközi hatások formáltak. Az 5 fogás létrejöttét a világban tett utazásaink alapozták meg. Az így szerzett élményeinket a gasztronómia modern eszközeivel, nemzetközi ismereteinkkel, a lehető legjobb alapanyagokból mutatjuk be vendégeinknek, hogy létezik világbéke, egységben lehetnek a kultúrák, az ízek, hagyományok. Legalábbis a mi asztalunknál biztosan, ahogyan mi gondoljuk.” – fejti ki Szilvia.
A legbővebb, ötfogásos menüben kóstolhatjuk meg az ázsiai köntösbe bújtatott kacsamellet, mely bár orosházi eredetű, sült rizzsel és fekete fokhagymával tálalva nyer új dimenziót. A menüben szerepel a könnyed és elegáns nyelvhal vajmártással és tavaszi zöldekkel, mely az á la carte kínálatban is hamar népszerűvé vált. A spárga kecskesajttal és zöldfűszerekkel pedig egy német, francia és olasz hatásokat tükröző tavaszi fogás, ahol a kecskesajt egy közeli családi gazdaságból, a Malomkerti Kecskesajttól érkezik. A záródesszert itt is az Eszterházy torta díósorbet variációja.

Nemzetközi ízek és helyi alapanyagok a Körös-partján

séf

Piltz Zoltán séf elkötelezett a környékbeli termelőkkel való szoros együttműködésben, de a magas minőséget sem hanyagolja el.

Így kerül az asztalra a friss helyi harcsa, a szezonális zöldségek jelentős része, valamint az alföldi kacsa és mangalica. A tavaszi spárga szinte a szomszédból érkezik, a békési kecskesajt pedig egy közeli családi gazdaság büszkesége. A séf számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az alapanyagok mindig frissek legyenek és a lehető legközelebbről származzanak, figyelembe véve a szezonalitást is.

Kulináris

„A vendégeink egyre tájékozottabbak, és mi ebben partnerek szeretnénk lenni. Mindig szívesen elmeséljük, honnan jön a kecskesajt vagy a spenót” – emelte ki a Holt-Körös partján, a mocsárciprusok árnyékában, különleges futurisztikus épületben álló Újváros Bisztró társtulajdonosa.

Az új degusztációs menüsorok tavasztól érhetők el az Újváros Bisztróban. A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel javasolt az előzetes asztalfoglalás, különösen hétvégén és ünnepnapokon. A menüsor elfogyasztása átlagosan 1,5-2,5 órát vesz igénybe. Ételallergia vagy speciális kérések esetén érdemes előre tájékoztatni az éttermet.

Facebook

Home

Hirdetések
Ön is hirdethet a Pesti Divatban

 

FAP Hirdetés
Fine-Art-Photo